Om mig

Till vardags arbetar jag som företagsmäklare och marknadsförare hos TACTIC Företagsförmedling AB och arbetar i Stockholmsområdet, Skåne och Öresundsregionen. Artiklar är skrivna i generaliserande termer.

 

Nedanstående artikel var skriven under  Coronapandemin men du kan tillämpa själva andemeningen med den att anpassa din affärsstrategi och se nya möjligheter under existerande omständigheter.

En företagsmäklares syn på att eventuellt förvärva företag under Coronapandemin

I min roll om företagsmäklare får jag av och till frågan om det är rätt tid att köpa företag nu under t.e.x  Coronapandemin (nu är pandmin över men det kan ju komma liknande pandemier eller några nivåer värre).

Beroende på vem eller vilka du frågar, inklusive företagsmäklare, får du ett  olika svar på den bästa eller sämsta tiden att förvärva ett företag. Exempelvis ska man avstå nu under den världsomfattande krisen med Coronapandemin som inte har någon definitiv tidslinje? Innan man eliminerar tanken direkt på att förvärva ett företag under rådande förhållanden så har vissa sektorer klarat sig antingen bra, tillfredsställande bra eller väldigt bra under pandemin . Många livsmedelsbutiker, verktygsföretag och tjänsteleverantörer är mer upptagna än någonsin. Detta gäller särskilt för företagen som har hittat smarta sätt avseende distanseringsändringar. Varumärken som har använt leverans, mobil beställning eller schemaläggning förblir långt mer intressanta för sina kunder än de konkurrenter som inte har orkat anpassa sig till den nya situationen.

Rådgör med din företagsmäklar om det är lämpligt eller ej för just din bransch och du är förstå också välkommen att kontakta mig via Tactic företagsförmedling john.liden@tactic.se för kostnadsfritt råd.

Med vänlig hälsning

John Liden
företagsmäklare och marknadsförare
TACTIC företagsförmedling